Kaip naudotis karšto oro gruzdintuve arba pagrindinės gruzdintuvių naudojimo klaidos
Turite oro gruzdintuvę, bet šiek tiek nedrąsu ja naudotis? Pristatysime keletą pagrindinių klaidų, kurias žmonės daro naudodami oro gruzdintuvę. Tai žinodami išvengsite klaidų ir galėsite geriausiai išnaudoti savo oro gruzdintuvę.
Pirmoji klaida - neinvestavimas į gerą oro gruzdintuvę
Norint šiek tiek sutaupyti, vilioja įsigyti pigią oro gruzdintuvę, tačiau ilgainiui tai bus pinigų švaistymas, jei neįsigysite kokybiško prietaiso. Dažnas skundas dėl pigių oro gruzdintuvių yra tas, kad per kelis mėnesius neprideganti danga pradeda luptis, o tada ją vis tiek tenka keisti. Jei dar neįsigijote oro gruzdintuvės, bet planuojate tai padaryti, investuokuote į kokybę.
Antroji klaida - krepšelio perpildymas
Viena iš svarbiausių oro gruzdintuvių naudojimo taisyklių - neperpildyti krepšelio. Reklaminėse nuotraukose matysite, kad krepšeliai perpildyti maistu, o tai nėra teisinga. Vietoj to pripildykite krepšelį ne daugiau kaip iki pusės, vienintelė šios taisyklės išimtis - šaldyti oro gruzdintuvėje kepami sparneliai, nes jie kepdami susitraukia ir praranda daug vandens. Jei nenorite gaminti maisto partijomis, kad išvengtumėte perpildymo, apsvarstykite galimybę įsigyti didesnę oro gruzdintuvę. Iš tiesų geriau įsigyti šiek tiek didesnę, nei manote, kad jums iš tikrųjų reikia. Ir užuot vertindami talpos dydį, rekomenduoju atkreipti dėmesį į krepšelio matmenis, o svarbiausia - atkreipti dėmesį į horizontalią erdvę, kurioje galite išdėlioti maistą. Taip pat nepamirškite, kad ieškodami oro gruzdintuvės, kvadratiniame krepšelyje telpa daugiau nei apskritame.
Trečioji klaida - neteisingas aliejaus naudojimas
Nors oro gruzdintuvė reklamuojama kaip sveikesnis maisto kepimo būdas be papildomų riebalų, daugumai kepamų patiekalų reikia šiek tiek aliejaus, jei norite, kad jie būtų tikrai traškūs. Kai kurie žmonės pasimeta ir naudoja per daug aliejaus, o kiti jo naudoja per mažai arba nenaudoja visai, nors iš tikrųjų turėtų naudoti. Aliejus ne tik padeda perduoti šilumą, bet ir suteikia maistui traškumo.
Bendra taisyklė - jei norite, kad džiūvėsėliais apvoliotas maistas, pvz., bulvytės, būtų traškus, reikia tik vieno ar dviejų šaukštelių aliejaus. Užtenka tik nedidelio sluoksnio, o jei norite, kad maistas būtų traškesnis, kepimo ciklo pabaigoje visada galite panaudoti daugiau aliejaus. Aliejus taip pat puikiai tinka tokiam maistui kaip keptos bulvės, nes vietoj apipurškimo galite tiesiog išmaišyti maistą aliejaus ir prieskonių mišinyje. Tai dar viena priežastis, dėl kurios verta naudoti aliejų - jis padeda prieskoniams ir prieskoninėms medžiagoms prilipti prie maisto produktų, kaip antai prie oro gruzdintuvėje kepamų vištienos šlaunelių arba kiaulienos.
Jei maistas jau yra riebus, pavyzdžiui, šoninė, mėsainių paplotėliai ar vištienos sparneliai, aliejaus nereikia. Ir, žinoma, jei oro gruzdintuvę naudojate kepimui, pvz., sausainiams ar šiems pyragėliams kepti, aliejaus visai nereikia.
Taip pat reikėtų įsitikinti, kad naudojate tinkamos rūšies aliejų. Visų pirma, vertėtų vengti slėginių ir skardinių purkštuvų. Taip yra todėl, kad juose yra cheminių medžiagų, kurios, kaip įrodyta, sukelia problemų su oro gruzdintuvės krepšelio viduje esančia danga. Be to, tai cheminės medžiagos, kurios bet kuriuo atveju neturėtų patekti į jūsų maistą, todėl verčiau įsigykite gerą aliejaus purkštuvą ir supilkite į jį savo mėgstamą aliejų.
Ketvirtoji klaida - maisto neapsukimas arba nepakratymas įpusėjus kepimui
Naudojantis oro gruzdintuvėmis beveik nieko nereikia daryti, bet ne 100 proc., todėl, norint, kad maistas būtų tobulai iškeptas, įpusėjus kepimui reikia skirti laiko apversti, apsukti arba pakratyti maistą. Kai kurios oro gruzdintuvės turi priminimo funkciją, kitos - ne, todėl jei vis pamirštate apversti maistą, siūlau tiesiog nustatyti laikmatį pirmajai kepimo laiko pusei, leisti laikmačiui išsijungti, apversti maistą ir tada nustatyti laikmatį antrajai kepimo laiko pusei.
Penktoji klaida - nepakankamas oro kiekis oro gruzdintuvėje
Oro gruzdintuvėms reikalingas oras, kad jos galėtų kepti. Norėdami įsitikinti, kad jūsų oro gruzdintuvėje cirkuliuoja pakankamai oro, užtikrinkite, kad tarp jūsų oro gruzdintuvės ir sienos būtų bent 10-12 centimetrų tarpas - taip užtikrinsite pakankamą oro cirkuliaciją ir apsaugosite sienas. Taip pat reikia įsitikinti, kad po oro gruzdintuve yra šiek tiek vietos, nes tai padės užtikrinti oro cirkuliaciją ir padės apsaugoti stalviršį, jei gruzdintuvę pastatysite ant medinės pjaustymo lentelės ar kito karščiui atsparaus paviršiaus.
Šeštoji klaida - neteisingas riebaus maisto gaminimas
Riebiems maisto produktams aliejaus nereikia, nes riebalai išsiskirs iš maisto produktų ir pateks į nutekėjimo krepšelį, geresnių rezultatų pasieksite, jei į jį įpilsite truputį vandens - taip riebalai pateks į vandenį, o ne ant metalo, ir išvengsite nemalonaus rūkimo, kurį kartais žmonės patiria naudodami oro gruzdintuves.
Septintoji klaida - kepimas oro gruzdintuvėje prieš tai jos neišvalius
Gali atrodyti, kad oro gruzdintuvės valymas tarp kepimų yra didelis vargas, tačiau iš tikrųjų tai labai paprasta. Kuo ilgiau paliksite maisto likučius oro gruzdintuvėje, tuo sunkiau jį bus išvalyti. Krepšelyje likę trupiniai kitą kartą naudojant gruzdintuvę prisvils ir bus dar sunkiau išvalyti, be to, jie gali pakeisti maisto skonį ir greičiausiai sukels daug dūmų ir keistų kvapų. Taigi tiesiog skirkite kelias minutes ir įdėkite krepšelį į kriauklę, pripilkite į jį karšto muilinto vandens ir leiskite jam išmirkti. Tai neužtrunka ilgai, nes dauguma oro gruzdintuvių padengtos nelimpančia danga, kai kuriuos oro gruzdintuvių krepšelius galima plauti indaplovėje, bet jie užima daug vietos ir norisi būti šiek tiek atsargesniems, siekiant apsaugoti tą dangą, todėl tiesiog nuplauti jį kriauklėje yra labai greita ir paprasta, o paskui jį išdžiovinti. Jei krepšelio dugne yra riebalų, galite juos iš karto išpilti, jei turite galimybę juos saugiai pašalinti, arba leiskite jiems šiek tiek sukietėti. Mes mėgstame juos nuvalyti popieriniais rankšluosčiais, tada pamirkome krepšelį karštame muiluotame vandenyje. Kartkartėmis prireiks nuodugniau išvalyti oro gruzdintuvę.
Aštuntoji klaida - drėgno maisto ruošimas
Visų pirma, negalima gruzdinti ore maisto produktų, kurių tešla yra šlapia, o svarbiausia - bet kokį nepadengtą maistą, kuris turi būti traškus ir paruduoti, pirmiausia reikia nusausinti. Taigi, tai taikoma visiems baltymams ir daržovėms, nes tai padės pagaminti traškų patiekalą jo neišdžiovinant ir negaminant garuose.
Devintoji klaida - receptų nepritaikymas
Ruošiant maistą oro gruzdintuvėje, neįmanoma tobulai pritaikyti kepimo instrukcijų gaminant maistą orkaitėje. Kadangi oro gruzdintuvė yra tokia kompaktiška, joje maistas kepa greičiau, todėl ruošdami maistą turėsite pakoreguoti laiką ir temperatūrą. Taigi, gera taisyklė yra sumažinti temperatūrą 5-10 °C laipsniais ir kepti perpus trumpiau. Ir tai yra oro gruzdintuvės privalumas, galite lengvai pritaikyti ir pakoreguoti bet kokį receptą.
Dešimtoji klaida - oro gruzdintuvės nenaudojimas maisto pašildymui
Atsisveikinkite su atšalusiais likučiais, nes pašildyti maistą oro gruzdintuvėje yra geriausias būdas atgaivinti maistą, taip, tai trunka šiek tiek ilgiau nei mikrobangų krosnelėje, tačiau tai greičiau nei pašildyti orkaitėje.
Vienuoliktoji klaida - nesinaudojimas pagalbinėmis priemonėmis
Yra kitų dalykų, kuriuos galite naudoti su karšto oro gruzdintuvėmis ir truputį palengvinti maisto gamybą. Pavyzdžiui, kepimo popierių – daugkartinį ar vienkartinį, jis puikiai tinka tokiems maisto produktams kaip vištiena su parmezanu ar kokosinės krevetės. Taip pat silikoninės formos, jų būna visiškai pritaikytų gruzdintuvėms.
Atkreipkite dėmesį, kad į oro gruzdintuvę negalima dėti vaškuoto popieriaus ar popierinių rankšluosčių. Jie gali išsilydyti arba patekti į kaitinimo elementą ir sukelti gaisrą, taigi to nedarykime. Jei ketinate naudoti foliją, įsitikinkite, kad ji nesiekia visų šonų, norite, kad būtų vietos orui cirkuliuoti, nes taip kepa maistas. Galite padaryti keletą mažų plyšelių folijoje, kad atsirastų daugiau erdvės oro srautui, bet paprastai puikiai tinka tiesiog apatinės oro gruzdintuvės krepšelio grotelės. Ir nepamirškite, kad jei galima naudoti orkaitėje, tai galima naudoti ir oro gruzdintuvėje.
Jei dar kyla klausimų, kaip naudotis karšto oro gruzdintuve, ateikite į Krinona parduotuves ir suteiksime profesionalią konsultaciją.
Karšto oro gruzdintuvių priedai
-
Silikoninė kepimo forma ZY12SP12,90 €
-
Silikoninė kepimo forma Zyle ZY13SP14,90 €
-
Silikoninė kepimo forma Zyle, tinkanti naudoti karštoje oro gruzdintuvėje, ZY14SP14,90 €
-
Silikoninė kepimo forma Zyle, tinkanti naudoti karšto oro gruzdintuvėje, ZY15SP, 1 vnt.12,00 €
-
Nelimpantys daugkartinio naudojimo kepimo kilimėliai Zyle, skirti karšto oro gruzdintuvėms, ZYAFL8,90 €
-
Nelimpantys daugkartinio naudojimo kepimo kilimėliai Zyle ZYDAFL, skirti karšto oro gruzdintuvėms10,90 €
-
Kepimo popierius karšto oro gruzdintuvei Zyle Ø16 ZY3362AFP, 100 vnt12,90 €
-
Kepimo popierius karšto oro gruzdintuvei Zyle, ZY3519AFP, 23 x 23 cm, 100 vnt14,90 €
-
Kepimo popierius karšto oro gruzdintuvei Zyle Ø23 ZY3520AFP, 100 vnt13,90 €