Turkiškos kavos virimo aparatai
Ne paslaptis, jog Turkija pasižymi vienomis seniausių kavos virimo tradicijų. Jomis galime mėgautis ir mes – tereikia turkiškos kavavirės, kurią patys turkai vadina cezve arba ibrik. Šitokiu būdu gaminamos kavos skonis išskirtinis, tad jei esate tikri kavos entuziastai – pabandyti verta. Be abejonės, verdant reikia nemažai kruopštumo: pirmiausia į kavavirę įpilkite apie 50 ml vandens – jei norite, įdėkite ir cukraus – ir užvirus nukelkite nuo ugnies. Priklausomai nuo to, kiek puodelių gersite, tiek dėkite ir arbatinių šaukštelių smulkiai maltos kavos. Dar šiek tiek pavirkite, pašalinkite susikaupusias putas ir gerai išmaišykite. Truputėlį palaukus vėl dėkite ant lėtos ugnies ir dar kartą užvirkite, o susikaupusias putas jau galite ir palikti. Palaukite, kol kavos tirščiai pilnai nusės ant dugno, o jei nekantraujate ir norite pagreitinti procesą, galite įdėti šaukštą šalto vandens. Apsilankę Krinonos parduotuvėje galite įsigyti norimą turkišką kavavirę ir mėgautis dar neatrastu skoniu!
- Rikiavimas: