lcp

Skaniausių blynų receptai - čirviniai blynai, lietiniai blynai ir traškūs vafliukai

Blynai - tai vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų, kuris gali būti ir pusryčių karalius, ir gardus desertas, ir sotus pagrindinis patiekalas ir švenčių palydovas. Nuo tradicinių lietuviškų mielinių blynų iki prancūziškų crepes, nuo amerikietiškų pancakes iki belgiškų vaaflių- kiekviena kultūra turi savo ypatingą blynų receptą ir gaminimo tradicijas. Dalinamės trimis blynų receptais.

Klasikinis čirvinių blynų receptas

Klasikinis čirvinių blynų receptas

Sudėtis:

  • 6 kiaušiniai
  • Šlakelis citrinų esencijos
  • Šlakelis romo esencijos
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 200g cukraus
  • 200g sviesto arba margarino
  • 500g miltų
  • 125ml mineralinio vandens (gazuoto)

Eiga:

  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  • Išlydykite sviestą (arba margariną) ir įpilkite į išmaišytą mišinį.
  • Įpilkite mineralinio vandens, citrinų bei romo esencijos ir gerai viską išmaišykite.
  • Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir atskirtus trynius įmaišykite į tešlą.
  • Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymą kol šis virs standžia puta.
  • Palaikykite tešlą mažiausiai valandą.
  • Tešlos tirštumas turi būti toks, kad lengvai kristų nuo šaukšto. Jei taip nėra, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Įpilkite tešlos į Cloer blynų keptuvę ties viduriu ir uždarykite ją.
  • Kelia sekundes palaikykite kepimo paviršius suspaustus ir kepkite blyną, kol šis taps rudos aukso spalvos.
10 taisyklių kepant cirvinius blynus

10 taisyklių „iš širdies“

  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  2. Pirmiausia išplakite kiaušinį, tada sumaišykite jį su ištirpdytu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir t.t. Tai atlikti reikia kuo kruopščiau.
  3. Miltus sumaišykite su reikalingu kiekiu kepimo miltelių. Dėl per didelio kiekio kepimo miltelių atsiranda nemalonus poskonis. 
  4. Rekomenduojame vietoje pieno naudoti vandenį. Mineralinis vanduo su daug angliarūgštės turi tokį pat poveikį kaip kepimo milteliai ir dėl to blynai būna itin skanūs. Dėl naudojamo mineralinio vandens nereikės vartoti daug kepimo miltelių.
  5. Vandenį ir miltus berkite į tešlą pakaitomis. Kas kartą berkite tik tiek miltų, kad galėtumėte visiškai juos išmaišyti iki dar kartelį įpilsite vandens. Venkite, kad miltai patektų tiesiai ant vandens, nes taip tešloje susidarys neišmaišyti miltų gumuliukai.
  6. Pripilkite į tešlą tiek vandens, kad išmaišyta tešla išliktų tiršta, bet lengvai tekėtų nuo šaukšto.
  7. Tokius ingredientus kaip migdolai, riešutai, įvairūs aromatai ar alkoholis įberkite ar įliekite tik tešlos paruošimo pačioje pabaigoje.
  8. Palikite tešlą pastovėti mažiausiai 25 minutes, bet ne ilgiau negu 1 valandą. Per tą laiką tešla sutirštės. Daugiau tešlos nebemaišykite ir naudokite ją tik vienam kartui. Ilgesnis tešlos laikymas lemia prastai iškeptus blynus.
  9. Prieš pirmą kepimą ištepkite keptuvę sviestu. Daugiau, atsižvelgiantį daugumą blynų receptų, keptuvės ištepti riebalais nereikia.
  10. Iškeptus blynus dėkite ant grotelių. Šviežiai iškeptų blynų niekada nedėkite į kruvą vienas ant kito, nes taip jų paviršius taps minkštas. Skaniausi blynai būna pateikti švieži.

Klasikiniai vafliukai iš rytų Vokietijos

Sudėtis:

  • 2 kiaušiniai
  • 175g sviesto
  • 200g cukraus
  • 250ml vandens
  • 2 pokeliai vanilinio cukraus
  • 350g miltų

Eiga:

  • Išlydykite sviestą.
  • Sumaišykite paprastą cukrų su vaniliniu cukrumi ir išmaišykite kartu su išlydytu sviestu, miltais, kiaušiniais ir vandeniu kol tešla taps vientisa.
  • Tešla nuo šaukšto turi gerai nutekėti. Jei taip nėra, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Turite palaikyti tešlą 2 valandas. Dar geriau, jei paliktumėte pastovėti per naktį.
  • Įkaitinkite savo Cloer vaflių keptuvę ir kepkite vafliukus kol šie taps tarpinės spalvos tarp rudos ir aukso.
  • Dar šiltus vaflius susukite į kūgio formą. Kad būtų paprasčiau, galite tam naudoti kūgio formos vyno taures.
  • Kai vafliai atvėsta, jie iškart tampa kieti ir trapūs. Galite mėgautis traškiais vafliukais užpildytais saldžiu kremu, pudingu, vaisiais ir pan.

Lietinių blynų receptas

Sudėtis:

  • 200g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 180ml pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 4 arbatiniai šaukšteliai lydyto sviesto arba margarino

Eiga:

  • Sumaišykite miltus, kiaušinius pieną ir vandenį.
  • Vienas po kito įpilkite druską ir išlydytą sviestą.
  • Maišykite tešlą tol, kol ši taps vientisa.
  • Šios tešlos jums užteks maždaug 16 sausblynių.
  • Jei yra galimybė, paruoškite tešlą valandą prieš kepdami.
    Patarimas: Labai tiksliai parinkite sudėtinių produktų kiekius, nes tešlos konsistencija yra labai svarbi. Tešla turėtų būti tarsi tirštas kremas.
    Saldiems lietiniams blyniams: dar šiltus blynus ištepkite marmeladu, šokoladu, riešutų kremu ar vaniliniu padažu. Dar galite pridėti šviežių vaisių.
    Sotiems lietiniams blynams: patiekite dar šiltus blynus su sūriu, saliami, daržovėmis ar salotomis.
  • Gražiai susukite blynus ir iškart galite valgyti.
© Visos teisės saugomos UAB "Krinona" 2025.