AMT GASTROGUSS - vokiška kokybė jūsų virtuvėje
Ar esate pagalvoję, kas kiek laiko perkate naują keptuvę?
Senovėje, kai buvo naudojami tik ketaus ar vario indai, keptuvės būdavo perduodamos iš kartos į kartą, nes jos būdavo ilgaamžės. Dabar modernios neprisvylančios dangos keptuvės gana greitai susibraižo, nesvarbu, jos būtų padengtos teflonine, ar keramikine danga. O pažeistu paviršiumi tokios keptuvės tampa pavojingos sveikatai, nes su maistu į žmogaus organizmą patenka kenksmingų cheminių junginių. Po metų kitų keptuvę tenka mesti lauk ir pirkti naują.
Ar įmanoma pagaminti tokią keptuvę, kuri būtų lengvesnė už ketaus, nesideformuotų taip greitai, kaip aliuminio, kainuotų pigiau, negu vario ir paskirstytų temperatūrą tolygiau, negu plieno keptuvė? Be to, jos garantinis laikas būtų ne metai ar dveji, o 25-eri?
Tokias išskirtinės kokybės keptuves ir puodus siūlo vokiškas prekinis ženklas AMT GASTROGUSS, kurio gaminių galima įsigyti ir Lietuvoje. AMT GASTROGUSS keptuves Vokietijos virėjų asociacija pavadino „Geriausiomis pasaulyje keptuvėmis“.
Kodėl profesionalai patys renkasi šio prekinio ženklo indus ir kodėl juos rekomenduoja namų virtuvėms?
Kaip renkamės keptuvę?
Rinkdamiesi naują keptuvę, pirmiausia atsižvelgiame į tai, kokia mūsų viryklė. Jei dujinė, didelio skirtumo nėra, iš ko pagaminta keptuvė, nes ugnis įkaitina dugno paviršių. Skirtumas tik indo įkaitimo greityje – aliumininės keptuvės labai greitai įkais, bet greitai ir atvės. Ketaus keptuvės įkais lėtai, jose šiluma išsilaikys gana ilgą laiką net išjungus viryklę. Šie parametrai svarbūs tiems, kurie neturi daug laiko suktis virtuvėje. Jei gyvenimo būdas labai greitas, geriau rintis keptuvę, kuri greitai įkaista ir jos priežiūra reikalauja minimalių pastangų.
Jei namuose indukcinė viryklė, pirkdami atkreipkite dėmesį, ar keptuvė pritaikyta indukcijai. Indukcinėms viryklėms netinka gryno aliuminio indai. AMT GASTROGUSS keptuvės ir puodai pritaikyti absoliučiai visoms viryklėms ir net lauko griliams.
Gerosios metalų savybės vienoje vietoje
Išskirtinės kokybės, rankomis pagamintos AMT GASTROGUSS keptuvės ir puodai liejami iš aukštos kokybės metalų lydinio. Dėl unikalaus liejimo proceso indų korpusą pavyksta pagaminti be mažiausių įtrūkimų, deformacijų ar porų, todėl šiluma gaminant maistą pasiskirsto labai tolygiai.
Puodus ir keptuves sudaro net 5 aukščiausios kokybės standartus atitinkantys metalo sluoksniai, todėl keptuvės nesunkios, ilgaamžės, neprisvylančios ir atsparios įbrėžimams bei pažeidimams. Jos sukurtos daugelį metų bendradarbiaujant teoretikams ir praktikams: gaminių technologams-inžinieriams ir Vokietijos nacionalinei kulinarijos komandai. Kiekvienas niuansas išbandytas praktikoje, o vokiška kokybė kalba pati už save.
Speciali neprisvylanti keptuvių ir puodų danga leidžia sumažinti riebalų kiekį gaminant maistą, o kai kuriais atvejais galima virti ir kepti net ir visai be riebalų. Iki 10 mm storio dugnas ypač gerai sugeria orkaitės šilumą ir ilgai ją išlaiko. Gaminant maistą šiluma pasiskirsto tolygiai, net ir esant santykinai žemai temperatūrai.
Patogu tai, kad AMT GASTROGUSS gaminius galima plauti indaplovėje, tačiau daugeliu atvejų juos pakanka lengvai praplauti šiltu vandeniu ir skudurėliu, nes neprisvylanti danga nusivalo itin lengvai.
Kiek keptuvių turėti namuose?
Rinkdamiesi virtuvės įrangą, visada įvertinkite savo šeimos gyvenimo būdą ir valgančių asmenų skaičių. Jei virtuvėje laiko praleidžiate minimaliai, gaminate tik kiaušinienę, kepate dešreles ar mėgstate pusgaminius, įmantrių indų jums neprireiks – geriausia rinktis universalią vidutinio dydžio ar kiek didesnę keptuvę.
Bet jei esate gurmanas, virtuvėje mėgstate eksperimentuoti, vienos keptuvės jums neužteks. AMT GASTROGUSS asortimente yra visoms pasaulio virtuvėms tinkančių indų – nuo azijietiškų WOK kepimo indų iki grilio paviršių turinčių keptuvių, nuo mažų puodelių padažams iki didelių puodų troškiniams.
Tegul profesionalų įvertinti virtuvės pagalbininkai įkvepia jus kūrybai!