Namie keptos picos gardesnės nei Italijoje? Misija įmanoma!

Pica yra nepaprastai skanus ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Beveik visada savo šaldytuve galime atrasti jai pagaminti reikalingų produktų, todėl ji puikiai tiks pavaišinti net visai netikėtai užsukusiems svečiams. Be to, picų kepimas yra smagi draugus ir šeimą vienijanti veikla. O ar kada bandėte picą pasigaminti kepsninėje? Šiltas oras kvieste kviečia į lauką, todėl pasidalinsime patarimais kaip išsikepti tobulo skonio picą Zyle Kamado grilyje.

KURIAME GRILĮ

Pirmiausia, į švarią Zyle Kamado kepsninę pripilkite anglių ir uždekite jas tam skirtais įdegtukais arba specialiu grilio uždegikliu, kuris anglis leidžia įkurti vos per minutę. Sudėkite į kepsninę groteles, nepamirškite įstatyti karščio deflektoriaus, kuris apsaugos patiekalą nuo tiesioginio karščio bei liepsnos. Picos kepimui yra reikalingas specialus akmuo, kuris kepamam padui perduoda didelį karštį, dėl to jis taps traškus ir greitai iškeps. Kadangi negalima dėti šalto akmens į karštą grilį, jį į kepsninę, ant grotelių, dėkite iš karto, kad spėtų tolygiai sušilti. Dėdami šaltą akmenį į įkaitintą grilį, rizikuotumėte jį suskaldyti dėl susidarančio per didelio temperatūros skirtumo. Palikus picos padą kepsninėje, ją uždarykite ir laukite, kol pasieks reikiamą, 300 laipsnių, temperatūrą. Tai gali trukti apie 90 minučių.


MINKOME TEŠLĄ

Kol kepsninė kaista, pasiruoškite patiekalo sėkmės garantą - picos tešlą. Galima naudoti ir specialius, picos padui skirtus mišinius, tačiau jei norite, kad pica būtų nepriekaištingai puri ir traški, ją ruoškite patys.

Receptas:

• 320 ml. šilto vandens
• pakelis sausų mielių
• 1 šaukštas cukraus
• 2,5 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 1 šaukštelis druskos
• 3 puodeliai miltų

1. Į šiltą vandenį suberkite pakelį sausų mielių bei šaukštą cukraus, viską išmaišykite. Labai svarbu, kad vanduo nebūtų per šaltas ar per karštas, kitaip mielės tinkamai nesuveiks. Po kelių minučių pastebėsite kaip mielės ims aktyvėti ir virš vandens susidarys lengvas putų sluoksnis.
2. Skystį su mielėmis supilkite į dubenį, ten pat suberkite vieną puodelį miltų. Tešlai minkyti galite naudoti maišytuvą, arba tešlą maišyti tiesiog rankomis.
3. Įberkite druskos ir įpilkite alyvuogių aliejaus, kuris suteiks tešlai minkštumo bei leis lengviau ją formuoti.
4. Supilkite likusius miltus ir minkykite toliau. Miltų gali tekti naudoti ir daugiau, vadovaukitės savo pojūčiais. Tešla turi gautis minkšta, švelni ir lipni, bet ant pirštų neturi likti tešlos gumuliukų.
5. Tešlą padalinkite į kelis vienodo dydžio rutuliukus ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Šiltai palikite ją valandai, kurios metu mielės tešlą iškels.

KEPAME PICĄ

O dabar pati smagiausia proceso dalis! Kartu su šeima ar draugais galite kurti unikalius picų skonius. Pamirškite viską, ką matėte picerijoje ir drąsiai bei linksmai eksperimentuokite. Pradėkite nuo picos pado formavimo. Padenkite jį pomidoru padažu ir mocarelos sūriu. Ant viršaus dėkite mėgstamus, plonai pjaustytus ingredientus. Neperkraukite picos, nes iš produktų išsiskyrusi perteklinė drėgmė neduos gero rezultato. Prieš dėdami picą į kepsninę įsitikinkite, kad grilis jau pasiekė reikiamą temperatūrą. Į anglis galite įmesti kelias alyvmedžio drožles, skirtas rūkinimui, kurios suteiks puikų aromatą bei ypatingą skonį picai. Imkite ližę ir su ja picą perkelkite ant grilyje esančio akmens. Jeigu norite, kad akmuo neišsiteptų, prieš dedant picą, galite jį uždengti kepimo popieriumi. Picą kepkite apie 3-4 minutes. Kamado kepsninėje šiltas oras cirkuliuoja tolygiai, todėl kepa tiek picos padas, tiek ir jos viršus. Viso proceso metu kepsninės dangtis būna užvertas, o tai padeda išlaikyti ir apjungti visus ingredientų skonius.
Dalinkitės džiugiu laiku su artimaisiais ir skaniais atradimais su Zyle Kamado.

© Visos teisės saugomos UAB "Krinona" 2024.